Heinolan mies

Kaakinen pohdiskelee osa XXXVI

Hallitus on viime aikoina kovasti paukutellut henkseleitään kuinka hyvää työtä se on tehnyt Suomen eteen. Minä en noilla saavutuksilla kehtaisi lähteä paukuttelemaan mitään, tiedän kyllä keitä paukuttaisin jos minulla olisi siihen mahdollisuus. Ihmisten toivo alkaa loppua näiden hallituksen ”uudistusten” kanssa ja monen mielestä täältä olisi hyvä kuolla pois ennen kuin kaikki on tuhottu. Itsemurhien määrä onkin kasvussa kun hallitus on toimillaan ajanut monet umpikujaan. Hallituksen mukaan se on luonut kovasti uusia töitä. Minkähänlaisia nämä uudet työt ovat? Tilastokeskuksen mukaan työlliseksi katsotaan jos ihminen on yhden tunnin viikossa töissä. Sitten on nollatuntisopimuksia, työkokeiluja ja muita hölmöilyjä, joilla tilastoja saadaan siivottua mutta joiden takia kansa vain velkaantuu koko ajan lisää. Palkattoman työn ja ruoka-avun tarve kasvaa jatkuvasti ja leipäjonot pitenevät. Samaan aikaan hyvin ansaitsevien verotusta kevennetään. Minusta siinä on suuri ristiriita hallituksen suurten puheiden kanssa.

Taksiliikenne on onnistuttu pilaamaan monin paikoin ja esimerkiksi maaseudulla liikkuminen alkaa autottomalle olla mahdotonta. Tunnen töideni kautta lääkäreitä, jotka ovat kironneet kelataksiuudistuksen alimpaan helvettiin, kun potilaat eivät ole ilmaantuneet sen takia sovittuun operaatioon tai vastaanotolle.  Maakuntauudistuksessa tuskin kukaan näkee mitään järkeä ja on vaikea kuvitella siitä saatavan mitään hyötyjä. Siinähän hallituksen keskittämispolitiikka tuhoaa ne loputkin julkiset palvelut. Edelleen on yhä kasvava joukko vanhempia ihmisiä, joille niiden sähköisten palveluiden käyttö on käytännössä mahdotonta. Ne eivät näin it-ammattilaisellekaan kaikki ole ihan simppeleitä. Itse muistan vielä ajat kun joka kunnassa oli eri virastoilla toimipisteet ja palvelu pelasi. Sitten niitä palveluita lähdettiin ”kehittämään” eli ne ajettiin alas. Olen sitäkin miettinyt, että millä ne palvelut pystyttiin ennen rahoittamaan, kun nyt on kaikki rahapulassa ajettu alas. Silloin valtionvelkaakaan ei ollut paljon. Mielestäni aiemmin osattiin katsoa nokkaansa pidemmälle, eikä koko ajan oltu sotkemassa jotain.  Yksi tapa sotkea asioita on valtionyritysten myynti. Niiden myynnistä saatu korvaus ei yleensä ole ollut häävi eivätkä ne firmat enää tuota tuloja valtiolle. Kohta on kaikki laitettu lihoiksi ja kansalaiset maksavat sen kohonneiden maksujen, esimerkiksi sähkönsiirron hinnassa.

Ihmetystä on myös aiheuttanut kohu Trafin ympärillä. Minkä ihmeen takia niitä toisten ajokorttitietoja pitää lähteä laittamaan avoimeksi tuollaisen palvelun kautta. Jos joku niitä jostain kumman syystä tarvii, niin ne tiedot on voinut kysyä viranomaiselta. Ja kun siinäkin moni tietotekniikan ammattilainen oli varoittanut siihen liittyvistä riskeistä.

Älyttömälle kaivoslaille hallitus ei ole tehnyt mitään. Nyt kansainväliset kaivosjätit voivat tulla raiskaamaan luonnon, keräämään voitot ja suomalaisille jää luu kouraan. Ei pidä myöskään unohtaa kuinka paljon rahaa palaa niiden ympäristötuhojen korjaamiseen. Tämä ei tunnu nykyhallitusta kiinnostavan lainkaan, vaikkei tämä laki sentään sen aikaansaannos ole.

Soteuudistuksen tarpeettomuudesta ja typeryydestä en jaksa enää pyörittää samaa levyä. Yhteinen ymmärrys asiasta enemmän tietävien keskenhän on, ettei sitä tarvita ja nykyinen suomalainen julkinen terveydenhuolto on kustannustehokasta ja laadultaan huipputasoa.

Tässä nyt oli varmaan ihmettelyä tarpeeksi tälle kertaa. Ei tarvinne sanoa, että odotan kevään vaaleja ja sitä että päästään tästä hallituksesta eroon, todella kovasti.

Mika Yli-Kaakinen

Heinolan mies

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat