Heinolan mies

Sivistysvaltion alasajao osa XXXXVII

Ikävä pyörittää samaa levyä uudelleen mutta niin hallituskin tekee näiden hankkeidensa kanssa. Yritän vain saada kansan silmät aukeamaan näiden uudistusten järjettömyyden suhteen. Outoa että nykyään aina puhutaan uudistamisesta, kun kyseessä on alasajo ja tuhoaminen. Suomessa ollaan luopumassa demokratiasta eli kansanvallasta siinä muodossa kuin se sivistysvaltioissa on tunnettu antiikin Kreikan ajoilta. Kolmasosa kunnista ei saa edustajiaan maakuntavaltuustoihin, joissa muutenkin isot kunnat jyräävät ja torppaavat pienten kuntien asiat. Kuntien omille valtuustoille jää valta päättää mitättömistä asioista ja niillä on muutenkin vain kumileimasimen virka. Esimerkiksi ahne ja köytä Lahti on heti pienempien naapurien kimpussa typerien ja kalliiden hankkeidensa (viimeisimpänä uusi uimahalli noin 30 miljoonaa euroa) kanssa. Lahdessahan nähtiin nämä juuri eläkkeelle jääneen kaupunginjohtaja Myllyvirran täysin idioottimaiset hankkeet, joista vain esimerkkinä Matkakeskus, Toriparkki ja muut täysin kustannuksiltaan karanneet hankkeet. Kyseessä on siis jättimäinen kuntien tuhoaminen ja lopuksi jäljelle jäävät vain isot keskuskunnat, jotka syövät pienemmät naapurinsa. Haluavatko näitä ”uudistuksia” kannattavat kansanedustajat oikeasti nimensä historiankirjoihin, Wikipediaan ja hakukoneisiin henkilöinä, jotka äänestivät verellä, hiellä ja kyynelillä rakennetun suomalaisesta hyvinvointivaltiosta ja demokratiasta luopumisen puolesta? Näiden hankkeiden vetäjät ja kannattajat tulisi tuomita kovimpaan mahdolliseen rangaistukseen. Vahva psyykelääkitys harhoihin, lobotomia tai kaikkein mieluiten se ankarin rangaistus kuolemantuomio, jonka vankkumaton kannattaja olen henkirikoksissa sekä rikoksissa ihmisyyttä kohtaa, josta tämä on hyvä esimerkki.

Mitään demokratiaa ei jatkossa enää ole ja harvainvalta tulee tilalle. Kuntien sotekiinteistöt varastetaan maakunnille. Miten maaseutu, Lappi muut pienet kunnat saavat äänensä kuuluviin? Ei mitenkään. Suomen monimuotoisuus tuhoutuu ja väki pakotetaan ruuhkaisiin isoihin kaupunkeihin, joissa elinkustannukset ovat kohtuuttomat. Entä mistä me jatkossa saadaan suomalainen ruoka, kun maaseutu tehdään elinkelvottomaksi? Kuvittelisi kepun kenttäväelläkin jo hälytyskellojen soivan. Miten nämä orjafirmojen tai muiden hallituksen ”aktivoimat” ilmaiset työntekijät pärjäävät? Meillä on kyllä varaa soteen ja hyvinvointiin ilmankin näitä uudistuksia. Oli ennen EU:takin, johon me nettomaksajana nyt tungetaan järjettömät rahat ja päätäntävalta viedään kansallisista asioista Brysseliin. Kokoomus on tehnyt itsenäisyydestä kirosanan, eikä sen arvot muutenkaan ole niitä, jonka vuoksi sitä suurimman osaa elämästäni olen äänestänyt. Kokoomuksen liittyy myös yleinen ahneus ja vastenmielisyys veroja kohtaan.

Kansa jakautuu yhä selvemmin kahtia eli köyhät köyhtyy ja rikkaat rikastuu, eikä hallituksella ole mitään tuntumaa monen suomalaisen vähäosaisen arkeen. Ei sitä paranneta heiltä leikkaamalla ja parempiosaisten verotusta keventämällä. Kansanedustajien palkankorotukset on yksi järkyttävä esimerkki. He varmaan olisivat tulleet toimeen nykyisellä palkallaan, mutta Antti Rinnettä haukutaan populistiksi, kun haluaa vähän nostaa köyhyysrajalla elävien eläkeläisten tuloja. Meillä on varaa kyllä kaikkeen, jos tuo äärimmäinen ahneus jäisi pois. Kaikista on pidettävä huoli. Tuloerojen kasvuhan ei näy välittömästi tilastoissa, mutta jokainen tiedostava ihminen on sen varmasti käytännössä nähnyt. Silti meidän hallituksen uskonnollinen äärioikeisto ja heidän hyvä veli -verkostot systemaattisesti kieltävät sen.

Valtiojohtoinen ja markkinaehtoinen propagandakoneisto jauhaa samaa levyä valinnanvapaudesta. Mitä ihmeellistä niissä yksityisissä palveluissa on? Ja kun ne yksityiset toimijat eivät todellakaan tule niille syrjäkylille, joista kuntayhtymät ja jatkossa maakuntahallitus ovat palvelut keskittämisen kautta lakkauttaneet. Tällä menolla ollaan pian Amerikan tyyliin vakuutusperusteisessa terveydenhuollossa. Ja siinähän on vaarana sekin, etteivät kaikki jatkossa saisi sitä vakuutustakaan, kun kansalaisia aletaan pisteyttämään. Vastoin hallituksen tuulihattujen puheita minä väitän, että yksittäisten kansalaisten tietoja tullaan yhdistelemään eri rekistereistä ja tietokannoista ihan yksilötasolla ja se tieto taatusti valuu eteenpäin ja potilaita valikoidaan niiden tietojen mukaan.

Tunnen itse työni kautta monta julkista terveydenhuoltoa kannattavaa huippulääkäriä ja myös he ovat kauhistelleet hallituksen suunnitelmia. Myös Heinolan loistavat terveyspalvelut tullaan ajamaan alas tämän uudistuksen myötä. Täällähän on tämän perus- ja erikoissairaanhoidon integraatio viety pitkälle jo 1970 luvulla pitkälti kokoomuslaisen kansanedustajan ja LT Timo Ihamäen hienon työn ansiosta. Tietyt yhteiskunnan kriittiset palvelut kuten sosiaali-, terveys-, poliisi-, palo ja pelastustoimi sekä maanpuolustus on hoidettava yhteiskunnan puolesta, eikä niillä saa tulla vuolemaan kultaa. Yksityisen toimijan kun on tarkoitus tuottaa voittoakin, jota velvoitetta julkisella toimijalla puolestaan ei ole. Tietty myös julkisia palveluitakin voidaan kehittää. Se ei kuitenkaan edellytä niiden tuhoamista.

Minusta Sampsa Terhon tunteenpurkaus Kai Turusen loikatessa sinisistä kokoomukseen oli huvittava tai lähinnä säälittävä. Sinisethän ovat tehneet poliittisen itsemurhan ja se alkaa viimein realisoitumaan heille. Terhokin siinä hyvin napakasti kertoi heidän vastuullisuudestaan näissä ”välttämättömissä” uudistuksissa. Takinkääntäjistä ei voi olla kuin yhtä mieltä ja muutenkin hän on mielestäni täysi höpö jätkä. Edellinen viittaus Matti Iäksen klassikkoon Katsastus vuodelta 1988. Höpö jätkiä on vieläkin.

Vastuullinen kansanedustaja ajaa oman kotikuntansa parasta eikä edistä hallituksen kaavailuja Suomen alasajosta. Hän painaa ei näille ”uudistuksille”.

Mika Yli-Kaakinen

Heinolan mies

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat