Heinolan mies

Aktiivi-Kaakinen

Valtiojohtoista kiusaamista

Nykyinen äärioikeistolainen hallituksemme on tehnyt pienen ihmisen nöyryyttämisestä ja kyykyttämisestä ”taidetta”. Paljon julkisuudessa ollut työttömien aktivointimalli eli valtiojohtoinen kiusaaminen on ihmisarvoa rikkova, sekä työttömien yksilön- ja ihmisoikeudet täysin huomiotta vaille jättävä älynväläys. Ihmiset pakotetaan muuttamaan rakkailta kotiseuduiltaan muualle, jopa toiselle puolen maata. On jätettävä koko entinen elämä, harrastukset, ystävät, perhe ja esimerkiksi omat iäkkäämmät vanhemmat, joista he ovat pitäneet huolta. Vieraalle paikkakunnalle kotoutuminen ei käy kaikilta, ja esimerkiksi alkoholinkäyttö ja mielenterveysongelmat räjähtävät käsiin. Tässä on lisäksi kyseenalaista se, että sama hallitus on typerällä soteuudistuksellaan tuhoamassa niitä ennen hyvin järjestettyjä sotepalveluita monilta paikkakunnilta.

Myös te-palveluja on järjestelmällisesti ajettu alas ja niiden saatavuus vaihtelee muutenkin suuresti eri puolilla maata. Minusta on väärin, että työttömiä syyllistetään siitä, että töitä ei yksinkertaisesti ole. Yhtä naurettavaa on laittaa ihmisiä joillekin pitsinnypläyskursseille. Vastikkeetonta päivärahaahan ei saa maksaa, vaikka moneen turhuuteen sitä rahaa kyllä löytyy. Jos otetaan siitä esimerkiksi tämä toinen julkisuudessa ollut kansalaisaloitteenkin poikinut asia eli kansanedustajien sopeutumiseläke. He ovat luoneet itselleen oman eläkejärjestelmän, josta luopuminen tuntuu olevan kiven takana. Näistä joudutaan kuulemma kevään aikana muka tarkemmin keskustelemaan. Eli omista eduista pidetään siellä eduskunnassa kovasti kiinni, mutta toisille tarjotaan vain keppiä. Epäilen kuinka moni näistä päättäjistä lähtisi toiselle paikkakunnalle risusavottaan, kuten kokoomuslaisten Susanna Kosken ja Juhana Vartiaisen mukaan tulisi tehdä. Olet kuinka koulutettu tahansa, niin sitä rimaa kuulemma pitää laskea.

Julkisuudessa muutamat työttömät ovat kertoneet, ettei heillä ole haluakaan työllistyä eikä  aikomustakaan mennä töihin. Tällaisten idioottien takia ei koko ihmisryhmää saisi tuomita. Se työttömän arki ei todellakaan ole kummoista ellei sinulla ole merkittäviä säästöjä. Miksi yleistetään? Toiset hakevat satoja tai tuhansia työpaikkoja vailla toivoakaan työllistymisestä. Esimerkiksi menetetyt luottotiedot tai entinen esimies voivat tehdä työnhaun tai saamisen mahdottomaksi.

Julkisuudessa on arvosteltu Antti Rinnettä, kun hän toi esiin, että jotkut kokevat tämän ”aktivoinnin” niskalaukaukseksi. Minusta hallituksen touhut ovat rikos ihmisyyttä kohtaan, josta jo Nürnbergin oikeudenkäynnissä jaettiin kovia tuomioita. Ehkä niistä rikoksista se kuolemantuomio voitaisiin ottaa uudelleen käyttöön. Toimeenpanijoista ei varmasti olisi pulaa, eli tällä saataisiin minun lisäksi moni muukin aktivoitua ja iloa elämään. Tuosta omasta aktivoitumisesta sen verran, että itse olen kyllä töissä.

Tässä ovat nyt vastakkain hallituksen vihateot ja jonkun mielestä vihapuheet. Kumpi on pahempi? Puheet ovat vain mielipiteitä, mutta hallituksemme hirmuteot ovat konkreettisia toimia ja monelle viimeinen niitti. Entä miksi Timo Soini ei enää olekaan populisti, kun hän hallituksessa nuoleskelee keskustaa ja kokoomusta? Se ministerinpenkki saksalaisessa autossa on varmasti kiva. Minuakin on joskus haukuttu populistiksi, kun lauon itsestäänselvyyksiä ja väännän näitä ihmisille rautalangasta. Jonkun sekin on tehtävä, kun olemme 100-vuotiaalle Suomelle saaneet kautta aikojen huonoimman hallituksen.

Mika Yli-Kaakinen

Heinolan mies

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän MikaYli-Kaakinen kuva
Mika Yli-Kaakinen

Monille työttömille se 1,56 euroa päivässä on iso raha. Tämä on hyvä esimerkki kuinka vieraantuneita te kokkarit olette tavallisen kansalaisen arjesta. Enkä minä uinu missään, vaan teen vaativaa työtä ja koitan takoa järkeä idioottien päähän. Juttuni oli muuten julkaistu eilisessä Iltalehdessä eli kai siinä jotain järkeäkin oli.

Käyttäjän MikaYli-Kaakinen kuva
Mika Yli-Kaakinen

Eli poistin sen kommentoinnin nyt käytöstä, kun tämähän on äärioikeistolaisten suosima media. On oikeasti pelottavaa, ettei joillain ole mitään käsitystä työttömän tai muun "vähäosaisen" arjesta. Monilla tuntuu myös olevan ongelmia luetun ymmärtämisen kanssa. Lukekaa nyt ajatuksen (jos oikeistolaiset aivot toimii edes jotenkin) kanssa tuo uudestaan. Jotkut eivät työllisty koskaan vaikka kuinka haluaisivat.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvä ja terve tulokulma aiheeseen.

Ei ihme, että yhteiskunta entisestään polarisoituu ja vastakkainasettelu kiihtyy. Koko puoluekoneisto, eduskunta ja ministerit sekä presidentti ajavat selvästi omia etujaan eriasteisilla kähminnöillä, samanaikaisesti julkisuudessa syytetään laiskuudesta niitä jotka ovat rattailta pudonneet ja se tipahtaminen on useimmiten ollut täysin vailla omaa syytä. eikä niitä normihommia vaan ole. Nuorisostakin joka viides oli viime vuonna työtä vailla.

https://paikat.te-palvelut.fi/tpt/

Työvoimapula on muuten ihan tuossa ovella. Edelleen.

Käyttäjän MikaYli-Kaakinen kuva
Mika Yli-Kaakinen

Eli kommentoida siis voi jos on fiksua sanottavaa. Äärioikeiston kommentit täältä jo poistin. Eli minun hyväksynnän kautta fiksut ja asialliset kommentit, kuten esimerkiksi Jouko Revolla, läpäisevät seulan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kiitos perustellusta kirjoituksesta kuinka hallituksen päätökset ovat suorastaan vastuutonta työttömien kohtelua. Tarkoitus on periaatteessa hyvä eli saada työtä työttämille, mutta tapa jolla tuota toteutetaan ei ole todellakaan kestävällä pohjalla.

Työttömillä on erilaisia elämäntilanteita kuten tuot esiin. Hallituksen pitäisi enemmän keskittyä työpaikkojen edellytysten luomiseen koko maahan. Tähän voisi auttaa esim. yksityisten omistamien yritysten määräaikainen verohuojennus (ei yrittäjävähennyksen kaltainen mitätön päätös). Yhteisoveron alentamistahan perusteltiin juuri työllisyyden kasvun edellytyksenä. Miksi tuota samaa ei voida tehdä myös elinkeinotuloon yksityisellä sektorilla (käsittäen myös yhtiömuotoiset henkilöyritykset), jotka ovat suurin työnantajasektori?

Yrityksistä 93,4 prosenttia on alle 10 hengen yrityksiä. Koko 2000-luvulla uudet työpaikat Suomessa ovat syntyneet pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Vuosina 2011-2015 pk-yritykset loivat työpaikkoja yli 115 000 hengelle.
Varmimmin näyttää työpaikkoja syntyvän juuri pk-yrityksiin, joten näihin yrityksiin kannattaisi hallituksen myös keskittyä toiminnan edellytysten parantamiseen. Näin ei kuitenkaan aktiivimallissa tehdä vaan kuritetaan työttömiä jättämällä yritykset oman onnensa nojaan.

https://www.yrittajat.fi/suomen-yrittajat/yrittajy...

https://www.yrittajat.fi/suomen-yrittajat/tutkimuk...

Toimituksen poiminnat