Heinolan mies

Heinolan änkyrät ovat rivissä

Etelä-Suomen  Sanomat jatkaa räksytystään Heinolan suhteen (ESS 23.6). Pääkirjoitustoimittaja Jukka Airo tai joku muu pääkirjoituksen laatinut haukkuu meitä vaihteeksi änkyröiksi, kun emme halua lähteä hyvinvointikuntayhtymään mukaan. Olen jo aiemmin monesti maininnut, että haluamme itse päättää omista asioistamme ja rahoistamme. Se ei tunnu menevän jakeluun Lahden päässä ja varsinkin Airo on haukkunut Heinolaa aina kun vain voinut. Sovitaanko Airo niin, että jatkossa minä päätän kaikista asioistasi ja istun lompakkosi päällä. Eikö kuulostakin hyvältä? Laitan tilinumeroni sinulle, niin voit ohjata rahasi sille. Et muuten käy sitten jatkossa kaljoillakaan, etkä tee mitään muutakaan ilman minun lupaa. Otan myös käyttöön asuntosi, autosi ja muun omaisuutesi ja laitan ne sitten lihoiksi. Luulen sinunkin olevan sitten hysteerinen itsenäisyytesi menettämisen takia.

Pääkirjoituksen mielestä hyvinvointikuntayhtymän torjuminen heikentää julkisesti tuotettuja terveyspalvelujamme. Se nyt vaan sattuu olemaan täysin päinvastoin. Kun pidämme palvelut omissa käsissä, niin me itse päätämme paljonko meillä on lääkäreitä, hoitajia ja muita ammattilaisia, ja varmistamme palvelujen säilymisen Heinolassa. Yhtymä siis nykyisessä muodossaan tarjoaa erinomaisen erikoissairaanhoidon, mutta perusterveydenhuollon hoidamme itse. Itsellä on tuoretta omakohtaista kokemusta omasta terveydenhuollostamme kotisairaalassa ja terveyskeskuksessa. Iso kiitos kaikille hyvästä ja ystävällisestä hoidosta!

Täytyy olla todella typerä jos uskoo, että hyvinvointikuntayhtymä lisäisi Heinolan erikoissairaanhoidon palveluita saati lähettäisi sieltä lääkäreitä Heinolaan. Perusajatuksena näissä ”uudistuksissa” olisi muka turvata yhdenvertaisemmat ja sujuvammat palvelut kaikille. Eli yhdenvertaisuudella tarkoitetaan, että kaikilla on sitten tasapuolisesti niin huonot palvelut kuin Lahdessa. Lahdella ja muilla kunnilla ei ole varaa pitää yllä Heinolan erinomaisen tason palveluita, niin se tarkoittaa väistämättä Heinolan palvelujen alas ajamista. Tämä asioiden pitäminen omissa käsissä ei ole mitään pikkupolitikointia vaan meidän asukkaiden edun ajamista. Sitä kokoomuslaisen lienee vaikea ymmärtää.

Voisi lopettaa myös ne jorinat leveämmistä hartioista. Persaukisen Lahden hartiat eivät ole millään muotoa leveät, vaan kovin raihnaiset. Tässä vaiheessa lupaillaan monta hyvää ja kaunista, kuten nähtiin Uusi kunta –hankkeessa ja Salpausselän kuntajakoselvityksessä. Lahden propagandakoneisto (mm. Etelä-Suomen Sanomat) sylkee jatkuvalla syötöllä täysin virheellistä ja valheellista tietoa näistä asioista. Toteutuessaan soteuudistus tulee keskittämään palvelut keskuskuntiin ja vaikeuttamaan hoitoon hakeutumista ja pääsyä merkittävästi.

Heinolassa tosiaan puhaltaa ennakkoluulojen ja uhkakuvien sävyttämät tuulet, mutta ei perusteetta vaan erittäin hyvistä syistä. Lahden päättäjät ja Etlari ovat meidän haukkumisilla tehneet eniten hallaa Lahden haaveille. Joten lopettaisiko Airo ja kumppanit sen vouhkaamisen. Me emme siihen hyvinvointikuntayhtymään lähde, vaan haluamme pitää loistavat palvelumme omissa käsissä niin pitkään kuin mahdollista. Eikä meillä ole muitakaan intressejä lähteä Lahden maksumieheksi.

Nämä kuntaliitossekoiluthan ovat olleet juuri sen takia, kun Lahti on tarvinnut naapurien rahoja kaheleihin hankkeisiinsa.

Mika Yli-Kaakinen

Heinolan mies

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat